Župne obavijesti za 26. nedjelju kroz godinu

Župne obavijesti za 26. nedjelju kroz godinu
27. rujna 2015.

Nastavljamo sa župnom katehezom. Posebno pozivamo učenike četvrtih i sedmih razreda da se uključe u katehezu. Četvrti razredi imaju katehezu četvrtkom u 10.45 ili u 15.45 sati.
Večeras 27.9. će nakon večernje svete mise u katedrali biti koncert zborova mladih na kojem će sudjelovati i naši sastavi „Agnus Dei“ i „Audentes“. Pridružite im se u slavljenju Boga pjesmom.
U ponedjeljak u 20 sati je sjednica pastoralnog vijeća.
U utorak 29.9. u 19.30 sati će se održati audicija za članove župnog zbora. Zato pozivamo sve zainteresirane koji žele pjevati u našem zboru da dođu.
U srijedu 30.9. navečer neće biti mise jer je sv. Jeronim zaštitnik župe na Materizama, pa vas od srca sve pozivam da pođete tamo na večernju misu.
U petak 2.10. ujutro župnik obilazi bolesne i nemoćne, a navečer nakon svete mise je sastanak članova Vojske Bezgrešne.
Stigao je novi broj biskupijskog časopisa Mihovil. Ima jedan izvještaj i iz naše župe. Na izlazu iz crkve možete ga uzeti uz dobrovoljni prilog.

Izvan župe:
U utorak je sv. Mihovil zaštitnik biskupije i grada pa vas pozivam na svečanu procesiju i misu u 10 sati. Misu predvodi mons. dr. Egidije Živković, gradišćanski Hrvat, biskup Željeznog (Einstadta) u Austriji.
Ovaj tjedan u crkve sv. Frane traje devetnica pred blagdan sv. Frane. Molitva i pobožnost sv. Frani počinje svaki dan u 18 sati, a sv. misa je u 19 sati. Slijedeće nedjelje je blagdan sv. Frane.
Samostan sv. Frane organizira hodočašće sv. Antunu u Padovu 9. listopada. Cijena je 350kn.
Kroz slijedećih 40 dana traje molitvena inicijativa za prestanak pobačaja u hrvatskim bolnicama. Mladi aktivisti se okupljaju kod šibenske bolnice svaki dan pa ako imate vremena pridružite im se u molitvi.
Pozivamo sve koji nisu primili svete sakramente krštenja, pričesti i krizme da se priključe i program katekumenata tj. pripreme za primanje sakramenata koji je počeo u župi Presvetog Srca Isusovog na Baldekinu svaki četvrtak u 20 sati.
Svetac tjedna: 29.9. sv. Mihael arkanđeo – Najstarije štovanje arkanđela Mihaela zabilježeno je već u 4. stoljeću. Mihael je, po Bibliji, na početku Božjeg stvaranja, vođa i pobjednik u borbi protiv pobunjenih anđela koje je predvodio Lucifer (Sotona). Prema liturgijskim tekstovima, Mihael je voditelj duša u raj. Stari su ga pisci nazivali “vagatelj duša” na posljednjem sudu, a ikonografi ga slikali s vagom u ruci. Slikaju ga i kao “vojskovođu nebeske vojske” s plamenim mačem ili kopljem, a u srednjem vijeku u tadašnjoj vojničkoj opremi: oklopu, kacigi, sa štitom i kopljem. Obično u žaru borbe, okružena drugim anđelima, kako pobjeđuje Sotonu (koji je često prikazan likom zmaja ili slične zastrašujuće spodobe) i strovaljuje ga u pakao. Općenito, Mihael se štuje kao branitelj i zaštitnik vjere i Crkve. Kao svojeg patrona posebno ga časte, u vezi s njegovom ulogom, vojnici i policajci, pa ljekarnici, vagari i trgovci, pekari; umirući.
Sveti Mihaele Arhanđele, brani nas u boju; protiv pakosti i zasjedama đavolskih budi nam zaklon. Neka mu zapovjedi Bog, ponizno molimo: Ti, vojvodo vojske nebeske, Sotonu i druge duhove zlobne, koji svijetom obilaze na propast duša, božanskom krepošću i jakošću u pakao strovali. Amen.

Komentiraj